Slik hjelper vi Andøy å vokse

WORKSHOP: Det har vært avholdt flere workshops for kommunen og næringslivet under prosjektet.

Andøy står foran spennende vekstmuligheter, og Kupa er med på laget for å støtte denne utviklingen.


Andøy forventer en betydelig vekst i de kommende årene, melder Andøyposten i sin utgave 10. september.

For å støtte denne veksten har Kupa det siste året hjulpet kommunen med å utvikle verktøyet AndøyMatch, som skal øke bolyst og tilflytting ved å koble personer med muligheter i Andøy.  

Målet med verktøyet er at det kan hjelpe kommunen i prosesser omkring ansettelse og introduksjon. 

VIKTIG Å FORSTÅ: Hvordan en tjeneste samhandler med brukeren, både analogt og digitalt, er avgjørende å forstå, forklarer prosjektleder Tor Åge Vorren.

Bedre tjenester for folk 

Tor Åge Vorren, prosjektleder i Kupa, har omfattende kompetanse innen tjenestedesign. Han forklarer at det er avgjørende å forstå hvordan en tjeneste samhandler med brukeren, både analogt og digitalt.  

–  Ved å kartlegge kundereisen og analysere alle kontaktpunkter, kan vi få en dypere innsikt i hvordan disse elementene sammen skaper en helhetlig brukeropplevelse, sier Vorren. 

Les også: Ny forsvarsinkubator i Nord-Norge: Et springbrett for innovative bedrifter

Samarbeid med lokalt næringsliv 

Kommunen har lagt stor vekt på samarbeid med det lokale næringslivet, spesielt de som rekrutterer til jobber i Andøy, for å forstå deres behov.  

Workshops har blitt avholdt for å vurdere hvilke arketyper som er aktuelle for Andøy. Arbeidsgruppa har kommet frem en prototype på et nytt verktøy som hjelper rekrutterer å identifisere universelle karaktertrekk hos mennesker.

SAMARBEID: På workshopene samarbeider folk fra kommunen og næringslivet om å løse oppgavene. Her Odd-Einar Eilertsen i Andøya Space og Stig Pettersen i Andfjord Salmon.

Målet med denne kartleggingen er å se ting fra brukernes perspektiv og identifisere typiske smertepunkter. 

– Denne tilnærmingen hjelper oss med å avdekke hva som motiverer innbyggere og tilflyttere, og hvilke behov de har. 

Neste steg i prosjektet er at å ferdigstille et fungerende verktøy som vil bli tilgjengelig på nett, og som alle i Andøy kommune kan benytte seg av. 

Er du nysgjerrig på prosjektet og hvordan din bedrift eller kommune kan dra nytte av det? Ta kontakt med prosjektleder Tor Åge Vorren på e-post. 


Neste
Neste

Pitch din idé og bli med til DNB NXT-finalen