Ny forsvarsinkubator i Nord-Norge: Et springbrett for innovative bedrifter 

FORNØYD: Inkubatorleder Vibeke Lund gleder seg over det nye prosjektet.

Nå får bedrifter med innovative ideer og tjenester rettet mot forsvarsindustrien et nytt tilbud i nord.   


Kupa etablerer en Forsvarsinkubator i Nord, rettet mot oppstarts- og etablerte bedrifter i Nord-Norge som ønsker å levere til det norske Forsvaret, NATO-medlemsland og den internasjonale forsvarsindustrien. 

Økt mulighet for bedrifter

Målet med inkubatoren er å øke antall bedrifter i Troms og Nordland som kvalifiserer seg for leveranser til Forsvaret og forsvarsindustrien, både nasjonalt og internasjonalt. 

Gjennom dette skal flere bedrifter få tilgang til virkemidler og støtteordninger som er tilgjengelige for forsvarsleverandører i Norge, som European Defense Fund og DIANA. Dette vil også styrke bedriftenes nettverk innenfor NATO-organisasjonen og tilknyttede sivile aktører. 

I sommer ble det annonsert at programmet er godkjent av Siva, det statlige selskapet for industrivekst. Nordland fylke vil finansiere prosjektet gjennom Sivas inkubatorordning. Inkubatoren gir tilgang til forretningsrådgivning, kompetanseheving og nettverksbygging for små og mellomstore bedrifter (SMB) i regionen. 

Styrking av kompetanse og nettverk 

Inkubatorleder Vibeke Lund er kjempefornøyd med nyheten. 

– Dette er noe vi har jobbet med i over ett år for å sikre at nordnorske bedrifter får muligheten til å dra nytte av de spennende forretningsmulighetene i forsvarsindustrien, sier hun. 

Gjennom inkubatoren vil SMB-er få styrket sin kompetanse om hva som kreves for å kvalifisere seg som leverandør til Forsvaret og NATO. Det legges særlig vekt på aktiviteter som bidrar til å bygge nødvendige nettverk og forståelse for bransjens krav. 

To faser: Pre-inkubasjon og inkubasjon

Forsvarsinkubatoren i Nord består av to faser. Pre-inkubasjon retter seg mot bedrifter på idéstadiet og gir en kostnadsfri verifiseringsperiode. Inkubasjonsfasen er for bedrifter som har kommet videre i utviklingen, og tilbyr rabatterte tjenester gjennom offentlig støtte. 

Er du nysgjerrig på dette nye tilbudet og hvordan din bedrift kan dra nytte av det? Ta kontakt med prosjektleder Bengt Abrahamsen på e-post for mer informasjon. 

PROSJEKTLEDER: Bengt Abrahamsen leder prosjektet, og har kontorsted i Narvik.

Forrige
Forrige

Pitch din idé og bli med til DNB NXT-finalen

Neste
Neste

113 søkere: Disse styrker laget