Bedriftsnettverk og grønn omstilling: Suksesshistorien bak Energiklyngen Nord (EKN)

 Kupa har i flere år hatt oppdraget med å lede klyngen, som innebærer daglig ledelse av nettverket. Her ser du daglig leder Ane-Marthe Sani. Foto: Deadline.

 
 

I flere år Kupa hatt ansvaret for å lede EKN og håndtere daglig drift av klyngen. Slik hjalp vi Energiklyngen Nord med å nå målene sine.



Utfordringen

Hvordan skape merverdi for medlemmene i Energiklyngen Nord (EKN), som består av en samling av bedrifter som samarbeider innen energi, maritim næring og mer.

Mål

Å gjøre EKN til en pioner i grønn omstilling i nord.

Slik ble det løst

Kupa har i flere år hatt oppdraget med å lede EKN, som innebærer daglig ledelse av nettverket. Vi utvikler og koordinerer strategi, aktiviteter og prosjekter for klyngen. Kupa bidrar også med å utvikle og få finansiert fellesprosjekter, blant annet et større prosjekt på grønn omstilling og kompetanseheving innen hydrogen, og vi skal gjennomføre et kompetanseprogram i bærekraft sammen med medlemsbedriftene.

Gjennom samarbeid i EKN får medlemmene kompetansepåfyll på ønskede områder, som bærekraft og nye energiformer. Vi samarbeider om utviklingsprosjekter mellom bedrifter, om felles utfordringer som medlemmene tar opp, blant annet rekruttering av fagarbeidere. Ikke minst jobber vi med felles markedsarbeid. Realisering av potensialet i Grøtsund Industrihavn for lokal industri er en viktig bærebjelke i samarbeidet.

Les mer om Klynger og nettverk

Den viktigste medlemsfordelen er tilgang til et godt nettverk. Energiklyngen Nord fungerer som en koblingsarena mellom medlemmer, medlemmer og kunder, og medlemmer og akademia/FoU (Departementets forskning og utviklingsarbeid).

“Ane-Marthe gjør en strålende jobb som daglig leder i Energiklyngen og som styreleder synes jeg det er en glede å samarbeide med henne!”

– Marius Storli, Styreleder i Energiklyngen Nord og daglig leder i North Agency AS.


↳  Ane-Marthe Sani sammen med Marius Storli, styreleder i EKN og daglig leder i North Agency AS. Foto: privat.


Resultatet

Klyngen har omforente strategier og aktiviteter innen kompetanseheving og rekruttering, og tiltrekker seg stadig nye medlemmer. Klyngen har nylig sikret 1,5 millioner i støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune til et prosjekt som skal gjøre klyngen til en ledende industriklynge for grønn omstilling.

 

Dette er Energiklyngen Nord

Energiklyngen Nord, med base i Tromsø, er en samling av bedrifter som samarbeider innen energi, maritim næring og mer. Drevet av felles mål og nylig finansiell støtte, sikter de mot å bli en pioner i grønn omstilling i nord.

Energiklyngen Nord (EKN) er et tverrfaglig bedriftsnettverk, som jobber sammen i markedene energi, marin, maritim næring og bygg og anlegg. Energiklyngen har eksistert siden 2009, og har geografisk tyngdepunkt i Tromsø.

Les mer om EKN

Vil du vite mer om prosjektet, eller ønsker å høre hva vi kan gjøre for deg?

Kontakt prosjektleder Ane-Marthe Sani

anemarthe@kupa.no / + 47 957 05 493

 
 
Forrige
Forrige

Bli en del av et levende coworking-miljø

Neste
Neste

Nordisk samarbeid for bærekraftig bygging i kaldt klima