Søkerekord til Arctic Accelerator 2018/2019!

Arctic Accelerator-teamet: f.v. Oddmund Åsen, Erlend Gabrielsen, Øyvind Jørgensen og Monica Mathiassen

 

Arctic Accelerator har på sitt tredje år slått alle tidligere rekorder med søknader fra hele 40 unge gründerteam! Det disse teamene har til felles er at de alle har innovative og bærekraftige idéer og et ønske om å utvikle Nord-Norge. Deltakerlisten er lengre enn noensinne, og vi gleder oss over at søkerne kommer fra Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard og Trøndelag!

 

Gjennom tre «Audition Days» i Tromsø, Harstad og Bodø nå i november vil disse 40 teamene pitche idéene sine foran et panel med eksperter og investorer. De 20 mest lovende teamene plukkes ut og blir tatt opp i akseleratorprogrammet. Deretter går teamene gjennom to bootcamps hvor de får hjelp til å utvikle forretningsidéene sine videre, i tillegg til individuell oppfølging som skal akselerere prosessen deres fra idé til marked. De avslutter programmet med «Demo Day» i mai 2019 hvor de skal pitche foran investorer, aktuelle samarbeidsaktører og næringslivet, hvor målet er å sikre investeringer for veien videre. I tillegg kåres beste idé som vinner en premie til en verdi av 100.000kr.

 

For tredje året på rad tilbyr KUPA i samarbeid med Lundin Foundation, Equinor og Innovasjon Norge et unikt utviklingsprogram for unge nord-norske gründere gjennom Arctic Accelerator. Interessen for programmet har aldri vært større. Dette vitner om at skapergleden yrer i de arktiske strøkene i Norge, og vi er spent på å følge programmet videre for å se hva unge, kreative gründere kan skape av attraktive arbeidsplasser i Nord-Norge.

 

Potensielle investorer og øvrige fra næringslivet bes ta kontakt med KUPA direkte for å melde sin interesse til Arctic Accelerators «Demo Day» i 2019. Kontakt: Øyvind Jørgensen, oyvind@kupa.no

 

Arctic Accelerator er et kostnadsfritt program over 6 måneder hvor deltakerne får mulighet til å teste, utvikle, og utforske hvilket markedspotensial idéen deres kan ha, samt bli satt i kontakt med potensielle samarbeidspartnere og investorer. Som eneste akseleratorprogram i Nord-Norge er formålet å løfte frem unge talenter med innovative og bærekraftige idéer som igjen kan skape flere attraktive arbeidsplasser i regionen i fremtiden.