MANODA – jubileumsbedrift i positiv utvikling

Tradisjonsrike Marcussens Metallstøperi i Harstad blir 70 år i 2017 og har skiftet navn til MANODA. – Det har vi gjort for å forberede oss for fremtiden. Utviklingen er positiv, i fjor hadde vi en omsetningsvekst på hele 40 prosent. Det er  vi meget stolte over, sier daglig leder Hilde Svenning.

MANODA-staben i jubileumsåret 2017.

 

KUPA er største eier i MANODA og er også tungt inne i den daglige driften med ass.dir/seniorrådgiver Hilde Astrid Svenning som innleid daglig leder, samt to av våre konsulenter på marked og innføring av kvalitetsstyringssystemet ISO 9001:2015. MANODAs hovedproduksjon i dag er sinkanoder og aluminiumsanoder.

MANODA i media: ht.no og PETRO.NO

I pressemeldingen under kan du blant annet lese:

  • I 2016 nådde bedriften flere milepæler med blant annet leveranser til olje og gass og samferdsel, og er på god vei mot nye markeder og flere ben å stå på.
  • MANDOA: I det nye navnet er  første bokstav i M(arcussen) og ANODA – som er bedriftens hovedprodukt- slått sammen. Navnet gir klare assosiasjoner til det å beskytte.
  • Bedriften ble stiftet i 1947 under navnet Marcussens Metallstøperi av Johan Schjelderup Marcussen. I begynnelsen var støpegods i messing og bronse bedriftens hovedprodukter. Etter hvert skjøt også maskinering og støpegods i aluminium fart. I 1980-åra begynte bedriften å produsere sinkanoder, noe som i dag – sammen med aluminiumsanoder – er bedriftens hovedprodukt.
  • MANODA har dyktige fagfolk med lang erfaring. Bedriften har også tatt inn en lærling i året som er gått. Dette er den aller første lærlingen i selskapets historie.
  • Bedriften skal gjennomføre flere kunderelaterte aktiviteter i forbindelse med 70-årsjubileet.